«

»

апр 02

Javari

Тук отново поставям акцент върху слабостта на всички жени – обувките и чантите. Онлайн магазинът, който ще спомена се нарича Javari и може би доста от вас вече са го чували. Сайтът е притежание на Amazon и две от неговите версии – английската и немската (Javari.co.uk и Javari.de) доставят със сигурност до България.

Ще започна с английския вариант, тъй като от него съм поръчвала повече. Доста голям избор от марки за обувки и чанти, сред които Nine West, Miss Sixty, Killah, Replay, Dune, Bertie, Poetic licence, Calvin Klein, Bronx, Blowfish, Carvela, Fornarina, Geox, Lotus, London rebel, Irregular choice, Pepe jeans и др.

Сайтът разполага със секция „Special offers”, където можете да намерите всички намалени артикули. Javari правят периодични намаления на определени брандове и около две много големи намаления годишно (сайтът е сравнително нов и не се знае каква ще е по нататъшната политика относно периодите за разпродажби).

Регистрация: Ако вече имате регистрация в Amazon, можете със същото потребителско име и същата парола да влезете и в Javari. Профилът ви е един и същ за улеснение, тъй като все пак става въпрос за сайтове на една и съща компания. Ако нямате регистрация в Amazon, имайте в предвид, че като си направите такава в Javari, респективно ще можете да я ползвате и за всички онлайн магазини на Amazon.

Обслужване на клиенти: Това исках да го спомена, тъй като съм изключително приятно изненадана от бързата и адекватна реакция на отдела за обслужване на клиенти при всичките ми запитвания. Явно Amazon не изневеряват на професионалното си отношение към клиента и в този техен сайт. Според мен няма да имате никакви проблеми с тях и биха ви съдействали безпогрешно за разрешаване на всякакви ситуации.

Цените: Цените са в английски паунд

Доставка: Доставката до България е безплатна. Времето за доставка го дават от 7 до 10 работни дни, но обикновено нещата пристигат в рамките на седмица (последните ми обувки пристигнаха за 3 дни!) и се получават по пощата. От английския сайт част от ДЕТСКИТЕ обувки НЕ се доставят директно до България, напоследък обаче забелязвам все повече изключения!

Обикновено след като изберете размер и цвят на съответната обувка, под бутона за добавяне в кошницата, трябва да ви излезе надпис „This item cannot be delivered outside the UК“, което означава, че артикулът не може да бъде доставен извън Англия. Това съобщение може да се появи не само при детските обувки, а и при някои други модели от дамските или мъжките. В такъв случай няма да можете да си ги поръчате.

Плащане: Магазинът приема плащания със следните кредитни и дебитни карти: Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard/EuroCard, American Express. Данните за картата ви обикновено се съхраняват във вашия акаунт, освен ако не ги изтривате след всяка поръчка и не ги въвеждате после отново.

Подобно на плащанията в Amazon, в Javari няма опция за плащане с Paypal! Аз препоръчвам за подобни случай, където нямате опция за Paypal разплащане, да използвате дебитна карта Visa electron (Да не е издадена от ОББ!!!) и да не държите големи суми в нея, за да се избегнат възможните злоупотреби.

Промоции и намаления: Понякога Javari пускат кодове за намаления, които обикновено са извън периодите на големите разпродажби. Самите кодове могат да ви бъдат изпратени на e-mail, публикувани в самия магазин и се въвеждат в полето „Promotional codes and vouchers” при оформянето на поръчката.
Немския вариант на онлайн магазина е Javari.de. Артикулите в двата сайта са различни. Промоциите и намаленията също не се дублират. Интересно е, че обувките от английската марка Buffalo London, всъщност можете да намерите на много добри цени в немския вариант на сайта.

Цените в немското Javari са в евро, което за нас определено си е улеснение.

Доставката е безплатна, като нещата към момента се получават с DHL. В немския вариант МОЖЕТЕ да поръчвате ДЕТСКИ обувки с директна доставка до България.

Начините за плащане са аналогични с английския вариант на сайта.

Може би единственото неудобство за някой би било, че Javari.de е изцяло на немски, но сайтът е организиран по същия начин като английския му събрат и ако сте свикнали с единия, лесно ще се ориентирате и в другия, дори без да знаете езика.

Допълнителна информация:
Номерацията в английския сайт е съответно английска, но вдясно при избора на размер има препратка “How it fits”, която ви отваря сравнителна таблица с размери. Имайте предвид, че размерите зависят от производителя на обувките и някои идват по-малки, други по-големи, а трети са точно. Ето един два примера:
Внимавайте с Geox – ако сте английска номерация 5 (38 европейска), от обувките на Geox трябва да си поръчате 2 номера по-големи, т.е. 7 английска (тази информация не мога да я потвърдя с личен опит, тъй като не съм си поръчвала обувки на Geox);
Обувките Rocket Dog идват с номер по-малки, т.е. ако сте английска номерация 5 (38), трябва да си поръчате английски номер 6, за да са ви ок (при мен това проработи след няколко неуспешни опита);
Adidas също идват по-малки с около 1/2 размер, т.е. е добре да си поръчвате малко по-голям номер от този, който носите;
– Останалите фирми, от които съм си взимала, за сега ми пасват много добре – Killah, Bertie (малко по-стегнати), Kangaroos, Ukala, Head over heel, Iron fist, Blowfish, Vans (малко по-стегнати) и др., но пак казвам, че зависи от особеностите на крака.

В немското Javari номерацията е европейска и за там мисля няма нужда от доизясняване. :)

Лично на мен сайтовете много ми допадат и мисля, че могат да се намерят много хубави обувки и чанти на сериозни фирми, на великолепни цени!

Успешни покупки на всички! :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *